Kontorsutrustning som du bör överväga att införskaffa till ditt hemmakontor

Att kunna jobba hemifrån har sina uppenbara fördelar: ökad flexibilitet, en bättre work-life-balance och ingen långväga pendling. Men som hemmaarbetare är det också du som bär ansvaret för att all nödvändig kontorsutrustning finns tillgänglig. Här har vi samlat en lista över kontorsutrustning som i vår mening är oundvikliga på hemmakontoret.

 

Även om vardagen har återgått till det normala för de flesta av oss, är det många som ännu jobbar hemifrån. Du kanske frilansar, eller har kommit överens med din arbetsgivare om att det hybrida arbetssättet passar dig bäst. Oavsett vilken yrkesroll du har kan det vara mycket bekvämt att arbeta hemifrån, men det kan också försämra produktiviteten om du inte har rätt kontorsutrustning. 

 

I denna artikel diskuterar vi därför den kontorsutrustning som vi tycker är värd att investera i till ditt hemmakontor: en kompakt och prisvärd multifunktionsskrivare, funktionella pärmar och mappar och en praktisk whiteboard.

En multifunktionsskrivare för att effektivisera dokumenthantering

En multifunktionsskrivare är en skrivare som kan mer än bara skriva ut papper. Som namnet antyder kombinerar den olika funktioner i en enda kontorsmaskin. En multifunktionsskrivare kan bland annat skanna, faxa och kopiera, vilket innebär att du kan få flera olika arbetsuppgifter gjorda med hjälp av en enda maskin. 

 

Om du vet med dig att du kommer att hantera många pappersdokument hemifrån kan det således löna sig att köpa en skrivare med många funktioner. Dessutom finns det många prisvärda alternativ på marknaden som inte kostar skjortan.

Pärmar och mappar för att organisera arbetsmaterial

Papper, anteckningsböcker och broschyrer som ligger och skräpar på skrivbordet orsakar stress. Och stress är något du helst vill undvika för att få jobb gjort. För att förhindra att ditt hemmakontor ser rörigt ut bör du investera i några förvaringsmöjligheter, såsom pärmar och mappar. 

 

Pärmar och mappar kan nämligen göra under för hur du hanterar dokument och gör det enklare för dig att få struktur över arbetsdagen. Dessutom känns det allmänt trevligt att ha arbetsmaterial undanplockat än att det ligger framme och tar plats.

En whiteboard för att få ner idéer

Slutligen vill vi slå ett slag för whiteboarden. Den kanske påminner dig om skoltiden, men en whiteboard kan användas till mycket mer än att skriva ner siffror och citat. En whiteboard är det perfekta verktyget för dem som har ett behov av att få ner sina idéer på skrift. Men den passar lika mycket till den som gillar att uttrycka sin kreativitet under arbetsdagen genom att skissa figurer.

 

Det bästa med whiteboards är att 1. de finns i olika storlekar och varianter, 2. de är billiga. Du kan köpa en whiteboard som du hänger upp på väggen ovanför skrivbordet, eller en whiteboard på hjul som du kan rulla fram och tillbaka och således även skärma av ditt kontor med. 

 

Och låt oss inte glömma den uppenbara fördelen med en whiteboardtavla att du dessutom kan sudda det som står på den efterhand. Då behöver du inte använda så mycket papper, och gör dessutom miljön en tjänst samtidigt som du slipper tömma papperskorgen så ofta!